Deilig festmiddag som passer like godt i påsken,  til 17. mai og i julen.

Ingredienser 4 personer
to kg hel laks uten innmat
2 ss salt
15 pepperkorn
en svett eddik og/eller
2-3 skiver sitron
2 laurbærblader
3 liter vann

Gjør som følger
Skjær laksen i pene skiver, 2-3 cm brede.  Strø på litt salt, og legg kaldt i kjøleskapet.  Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt, pepperkorn og eddik og sitron.  Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 til 15 minutter.  Det skal ikke koke.  Den er ferdig når beinet lett slipper
fisken.  Løft opp risten i fiskekjelen,  og la den renne av før du legger den på fat.

På bildet under servert med sausen sandefjordsmør, klikk HER for oppskrift.

Oppskrift til hvite asparges , klikk HER.
Og for oppskrift rødbetesalat med rosa rømmedressing, klikk HER.

På bildet under servert med gratinerte poteter, klikk HER for oppskrift.
Oppskrift til agurksalat , klikk HER.
Og for oppskrift appelsinkokte gulerøtter, klikk HER.