Deilig festmiddag som passer like godt i påsken, til 17. mai og i julen.
Ingredienser 4 personer
to kg hel laks uten innmat
2 ss salt
15 pepperkorn
en svett eddik og/eller
2-3 skiver sitron
2 laurbærblader
3 liter vann
Gjør som følger
Skjær laksen i pene skiver, 2-3 cm brede. Strø på litt salt, og legg kaldt i kjøleskapet. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt, pepperkorn og eddik og sitron. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 til 15 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper
fisken. Løft opp risten i fiskekjelen, og la den renne av før du legger den på fat.
På bildet under servert med sausen sandefjordsmør, klikk HER for oppskrift.
Oppskrift til hvite asparges , klikk HER.
Og for oppskrift rødbetesalat med rosa rømmedressing, klikk HER.
På bildet under servert med gratinerte poteter, klikk HER for oppskrift.
Oppskrift til agurksalat , klikk HER.
Og for oppskrift appelsinkokte gulerøtter, klikk HER.