God indisk britisk rett med masse deilige krydder. Start gjerne dagen før med marinade, så får du enda mer smak.

Ingredienser
2 kyllingfileer ca 400 gr
2 ss kokosfett
1 boks kokosmelk
100 gr cashewnøtter
1 ts garam masala
1 ss ingefær
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
1 rødløk
1 ss tomatpuré
1 rød paprika
noen dråper sitron
1/2 ss brunt sukker

frisk koriander

Marinade over natten
2 dl kokosmelk
1 ss garam masala
1 ss ingefær
1 ss kokosolje

Tilbehør
Basmatiris med kardemomme, se oppskrift HER.
Nanbrød, se oppskrift HER.
Mango chutney
Epleraita
Edamamebønner

Gjør som følger
Riv frisk ingefær og bland marinaden.  Skyll og tørk fileene. Skjær de opp i mindre biter.  Ha de i marinaden.  Gjør gjerne kvelden før, eventuelt tidligere på dagen. Sett i kjøleskap.

Ta frem en stekepanne med høy kant. Varm opp kokosoljen, og stek kyllingen på sterk varme.

Skjær opp rødløken i båter og stek den sammen med kyllingen.
Finhakk hvitløk og chili og ha i pannen.  Stek litt.

Hell i kokosmelken og skru ned varmen. Fra nå av skal det bare småputre litt.  Tilsett revet frisk ingefær, tomatpure, sukker, cashewnøtter og garam masala.

La det koke litt før du smaker og eventuelt tilsetter mer krydder.

Ha i noen få dråper sitronsaft.

Så er det bare å nyte sammen med noe av tilbehøret nevnt over.