God og fargerik frisk salat med rødløk og granateple. Utmerket til fisk.

Ingredienser 2 personer
1 lime
1 liten rødløk
1 slangeagurk
1 grønt eple
1 granateple

Dressing
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper

Gjør som følger
Del løken i to, og skjær tynne skiver. Riv skallet av limen med et zesterjern. Del limen i 2 og press ut saften over rødløken. La det stå en god stund. Limen gjør løken mindre skarp i smaken. Vask og del eplet i små firkanter. Bland med rødløken. Vask agurken og del den opp i staver på 4×1 cm eller i lange strimler.
Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å klemme eplet så du kjenner at kjernene blir løse inne i eplet. Når det er helt løst, skjær av toppen. Så skjærer du vannrette snitt der du ser at det er vegger. Deretter bretter du opp granateplet og tar ut kjernene. Skyll og rens de i et dørslag.
Finhakk hvitløksfedd og bland det sammen med olje og hvitvinseddik.

Avslutningsvis bland alt i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Laksefile fylt med ost, og agurk og eplesalat til.