En frisk deilig dessert etter en god middag. Kan fin lages dagen før. Serveres i porsjonsglass.

Ingredienser 3 stk
1 eggeplomme
1 egg
90 gr sukker

1,5 dl kremfløte
revet skall av en appelsin

1 ts gelatinpulver
0, 75 dl saft av appelsin
2 ss sitronsaft

2 ss appelsinlikør

½ dl sukker
½ dl vann
2 ss appelsinlikør
1 vaniljestang
1 appelsin

Og sjokoladehjerter til pynt.

Gjør som følger
Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten stiv. Bland krem og eggedosis.
Vask appelsinen og riv av det ytterste skallet. Ha det i kremen. Press saft av appelsin, tilsett sitron, og gelatinpulver. Sett i micro i 30 sekunder. Da er gelatinen oppløst. Tilsett likøren. Rør det inn i kremen. Ha det i en serveringsskål, eller i porsjonsglass. Sett kaldt noen timer eller over natten. Skal du hvelve skålen, kle den innvendig med gladplast før du har i massen.

Lag marinade til appelsinbåter som skal brukes til pynt. Ha vann, sukker og likør i en liten kjele. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frø, og ha både frø og stang i kjelen. Kok til sukker er oppløst. Skjær av skallet av appelsinen og skjær ut båter mellom skinnet i hver båt. Ha lake og båter på et glass. Sett i kjøleskap når kaldt.

Servering
Før servering legges båter på, samt litt marinaden. Pynt gjerne med noen sjokoladehjerter.