Saftig kake med smak av appelsin. Holdbar og like saftig og god i flere dager. Kan fint fryses og tas med på tur. Bare vent med melisglasur og pynt

Ingredienser 
150 gr smør
180 gr sukker
180 gr hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 appelsin
100 gr mørk sjokolade
3 ss brødrasp

Melisglasur
6 ss melis
2 ss eggehvite
Appelsinsaft

Pynt
Skiver og biter av appelsin eller klementin.
Biter av syltet klementin kan også brukes.
Eventuelt en klementinrose hvis man vil.

Slik gjør du 
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, et om gangen. Tilsett saft samt finhakket skall fra en appelsin.

Bland bakepulver i hvetemel og bland det i røren.

Grovhakk sjokoladeplaten, og tilsett i røren.

Smør en ringform, ca 24 cm diameter. Strø i brødrasp. Hell røren i formen.

Stek på nederste rille, varmluft 175 grader, i 35 minutter.

Avkjøl kaken. Ta ut av formen. Ta frem en strikkepinne (størrelse 2-3), og lag mange hull. Hell og pensle kaken med saften fra en appelsin.

Hvis du har tid, er det nå fint å dekke den til med plastfilm.  La den stå i kjøleskapet til neste dag.

Bland melis, eggehvite og appelsinsaft til en passe blanding.

Smør det over hele kaken.

Pynt med appelsin og eller klementin.

Sett kaken i kjøleskap til den skal nytes.