En fyldig og litt spicy marmelade. Du må vente 3-4 timer mens det koker, men smaken du får er verdt all ventingen.

Ingredienser 
2 kg appelsin (ca 10 stk)
5-6 cm ingefærrot
1 rød chili
3 dl vann
3 dl hvitvin
600 gr sukker
2 ss honning
8 dråper stevia vanilje
2 vaniljestenger

Gjør som følger
Skyll frukten godt under rennende kaldt vann. Bruk et zestjern og ta skallet av på halvparten av appelsinene. Finhakk skallet og ha i en kjele. Skrell så denne halvpart av appelsinene.  Dette for å ikke få med så mye av det hvite beske av skallet.  Den andre halvparten gjør du ingen ting med skallet.

Deretter skjærer du opp alle appelsinene slik:

Del de i to, på langs.  Det vil si fra punktet der stilk har vært og til motsatt side. Legg de med snittflaten ned, og skjær hver halvdel i to, på langs.  Eller del i tre deler, om du liker litt mindre biter i din marmelade. Skjær så tynne skiver. Dette gjør du som sagt både med de med og uten skall.
Vær spesielt nøye å skjære tynne skiver der det fortsatt er skall.

Ta vekk kjernene om du ser noen, de skal ikke med i marmeladen.
Ha bitene i kjelen, og hell på vann, hvitvin, sukker, honning og stevia.

Skrap skallet av ingefærroten, og finhakk den.  Del chilien i to på langs, fjern frø, og finhakk. Ha ingefær og chili i kjelen.  Del vaniljestengene på langs. Skrap ut frøene, og ha både frø og stenger i kjelen. Kok opp.

Deretter skal det stå å småkoke et tre, kanskje fire timer.

Desto lenger det får koke, desto mørkere farge og seigere konsistens. Når du synes det ser fint ut, ta ut vaniljestangen. Ha marmeladen i rene og sterile glass.

Kan også fryses.  Kjempefint å gi bort.  Finn et fint glass, lag en morsom etikett, og vips har du en lekker gave.

Hvordan sterilisere glass?  Klikk HER for å lese hvordan.