Fløyelsmyk sjokolademousse med bittesmå biter av knasende appelsin.
Ingredienser
4 porsjoner
150 gr kokesjokolade
2 egg
1 ts vaniljesukker
Skall fra en appelsin
1 vaniljestang
2 cl appelsinlikør
3 dl kremfløte
Pynt
Syltede appelsinskall. Oppskrift syltede skall, klikk HER
Og eller sjokoladehjerter.
Gjør som følger
Brekk sjokoladen i biter og ha i liten kjele. Sett over vannbad, dvs over en større kjele som har litt vann i. Kjelen med sjokoladen må ikke gå ned i vannet. Smelt sjokoladen sakte. Ha i eggeplommene og appelsinlikøren. Sett til side til kjøling.
Visp eggehvitene stive.
Riv skall av en appelsin og finhakk det meget godt. Visp fløten med frø fra vaniljestang samt vaniljesukker stiv. Tilsett appelsinskallet.
Bland nå inn sjokoladen i kremen. Bland deretter inn eggehvitene.
Ha sjokolademoussen i en pen skål, eventuelt i porsjonsglass.
Sett kaldt for å stivne. Må stå i ca 2 timer. Lag gjerne dagen før.
Server eventuelt litt pisket kremfløte til.
Tid
Det tar ca 45 minutter fra du begynner å finne frem råvarer, til oppvasken er tatt.