French toast, også kalt arme riddere, er brødskiver som har trukket i egg og melk før det stekes i stekepanne. Det er lurt å bruke et dag gammelt brød, gjerne loff, for å få den perfekte konsistensen uten at det begynner å smuldre.
Arme riddere i søt versjon brukes ofte til dessert. I salt versjon gjerne til lunsj.

Ingredienser til 2 

2 brødskiver
1 egg
1 dl melk eller fløte
1 ss sukker
Kanel
Kardemomme
Salt og pepper

Tilbehør
Ost på den salte varianten
Vanilje kesam og bær på den søte.

Gjør som følger 
Bland egg, melk/fløte, sukker og kanel i en vid bolle eller dyp tallerken. Pisk det lett sammen med en gaffel. Lager du salt variant, bytt sukker, kanel og kardemomme, med salt og pepper.

Legg en brødskive
i blandingen. Snu den så den blir dekket av røren. Legg i en skive til, snu den også så den dekkes av røren. La det trekke godt inn på begge sider før du steker på middels/svak (4) varme i stekepanne med masse smør. Stek noen minutter på hver side til brødskivene er gylne og har fått stekeskorpe. Lager du salt variant, legg gjerne på en osteskive eller to, helt på slutten av steketiden. 

Server de gjerne varme om du har ost på.

Når søt variant er klar, legg på et fat.

Ha en klatt med kesam vanilje på.

Topp med noen frisk bringebær.

Og prikken over ien, ta noen blader sitronmelisse på. Nyt!

Tips
Bruk en pepperkakeform og klem ut et hjerte av hver brødskive.