Passer til grillet kylling eller laks. Kan fint lages dagen før.

Ingredienser 4 porsjoner
200 g nudler (ukokte, tørre)
4 ss limesaft
4 ss soyasaus
4 ss sesamolje
1 ss sukker eller honning
4 vårløk
4 tomater
4 ss ristede sesamfrø
frisk koriander til pynt

Gjør som følger
Rist sesamfrø i tørr stekepanne akkurat som du gjør pinjekjerner.

Kok nudlene etter pakkens anvisning. Pass på å koke de al dente – dvs at det er litt motstand når du biter i de. Skyll i kaldt vann så snart de er ferdigkokt og la de renne godt av.

Rør sammen limesaft, soyasaus, sesamolje og honning. Smak til med en eller flere av ingrediensene om du liker det mer salt, søtt eller surt.

Ha dressingen i en stor bolle og bland inn halvparten av finsnittet vårløk. Ha nudlene opp i bollen og rør godt. Rør inn resten av vårløkene og sesamfrø. Finhakk tomatene og dryss de over.

Server nudelsalaten pyntet med frisk koriander og gjerne litt mer sesamfrø

Her servert til kyllingspyd. Klikk HER for oppskrift.