Grillet kylling på spyd med mye deilig smak.

Ingredienser 4 porsjoner 
ca. 800 gr kyllingfilet
1 finhakket rød chili
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss revet ingefær
4 ss honning
4 ss soyasaus
saften av en lime
sesamfrø
trespyd

Gjør som følger
Legg trespydene i vann, gjerne en time eller to før grilling.

Bland chili, hvitløk, ingefær, honning, soyasaus og limesaft sammen i en skål. Smak på det. Det skal smake vidunderlig. Hell halvparten av marinaden over i et lite beger – dette skal du servere ved siden av kyllingen når den er ferdig stekt.

Skjær gjerne kyllinglår filetene i 2-4 deler, og mariner de i resten av marinaden minst 30 minutter og opp til 2 timer.

Tre kyllingen på spyd og sett de på varm grill. Avhengig av tykkelse på kyllingen vil det ta 10-20 minutter å grille. Sjekk om kjøttet er ferdig ved å skjære i det.

La gjerne kyllingen hvile en 10 minutters tid under aluminiumsfolie før de serveres.

Legg kyllingspydene på et fat, hell over litt av marinaden som du sparte på.  Strø over litt ristede sesamfrø.

Tips
Disse spicy kyllingspydene passer utmerket til asiatisk nudelsalat.  Klikk HER for oppskrift.