Få den aller beste smaken, kok kraft på rekeskallet.  Ellers er dill, fisk og fennikel obligatoriske.

Ingredienser 2 personer
500 gr reker
300 gr fiskefile torsk/laks
5 dl hvitvin eller eplemost
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
1 liten fennikel
2 gulerøtter
1/2 smakspaprika
3 dl fløte
1 potte frisk dill
Frisk gressløk
Frisk løvstikke
Salt og pepper

Gjør som følger
Rens rekene. Ha skallet i en kjele med en skvett olje. Fres det litt på sterk varme.  Tilsett hvitvin, bare så vidt det dekker rekene. La småkoke en 20 minutters tid.  Det blir litt sterk rekeduft, så har du mulighet, er det fint å gjøre på et utekjøkken.   Sil kraften, og sett tilside.  Og luft ut hvis du har gjort det inne.

Ha olje i en gryte, og ha i grovdelt løk.  Stek til blank.  Tilsett finhakket hvitløk, oppskjært fennikel samt gulrot skåret i tynne skiver (bruk mandolin).

Hell over kraften, og kok opp. La småkoke et kvarters tid.  Skjær paprikaen i skiver og ha i gryten.

Tilsett fløten, samt det du har av finhakkede friske urter,  så som gressløk, løvstikke og dill.

Smak til med salt og pepper.