Veldig smakfull ris som passer godt til indisk mat.
Ingredienser 3 porsjoner
2 dl ris
3,5 vann
7-9 kardemommekapsler
1 sjarlottløk
1 fedd hvitløk
1/4 ts salt
1/2 ts dyvelsdrek
1 buljongterning
Gjør som følger
Begynn med å knuse kardemommekapselene slik at du får ut frøene. Disse knuses lett i en mortel.
Finhakk sjarlottløken og hvitløken. Smelt smør i en kjele, og tilsett løk, hvitløk og kardemommefrø. La det steke litt før du tilsetter ris. Stek også risen litt før du har på vann samt salt, dyvelstrek og buljongterning som er utrørt i litt vann. Rør godt, skru ned varmen. Kok ferdig.
Løft risen opp med to gafler slik at den blir luftig og lett før servering.
Under er risen servert til Kylling tikka masala, og edamamebønner.