Deilige avlange kjøttboller fylt med urter og rullet inn i bacon.  Litt jobb, men det får du igjen for.  Veldig godt 😋

Ingredienser 3 personer
400 gr karbonadedeig
1/2 ts salt
1 egg
3 ss grillmel
1 ss potetmel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts ingefær
1/4 purre
litt frisk persille
1/2 ts malt nellik
1/4 ts malt allehånde
8 skiver bacon
5 dl buljong
3 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl fløte
salt og pepper
1/4 ts muskatnøtt

Gjør som følger
Kjør karbonadedeig og salt i foodprosessor til du har en seig masse. Tilsett egg, samt krydder og grill- og potetmel.   Bland godt til en jevn masse.

Form massen til en pølse og del i 6 jevnt store biter.  Form de til avlange boller.

Finhakk purre og persille tilsatt nellik og allehånde.  Ta en ss av blandingen, lag en grop i en benløs fugl, og ha i blandingen.  Lukk igjen bollen.  Surr bacon rundt hver, og fest ned en tannpirker eller hyssing.

Stek de i en god og varm stekepanne til de har en fin farge.
Hell over 4-5 dl buljong, og la de koke i 15 minutter.

Lag sausen.  Smelt smør og bland i mel i en kjele.  Hell av buljongen av de benløse fuglene, og bruk det for å spe sausen.  Tilsett fløte, krydder og litt geitost.  Når klar, ha i fuglene, og la de trekke i 5-10 minutter.

Server gjerne med potet og sellerirotpuré, klikk HER for oppskrift.

Rørte tyttebær er godt tilbehør, klikk HER for oppskrift.