Deilige avlange kjøttboller fylt med urter og rullet inn i bacon. Litt jobb, men det får du igjen for. Veldig godt 😋
Ingredienser 3 personer
400 gr karbonadedeig
1/2 ts salt
1 egg
3 ss grillmel
1 ss potetmel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts ingefær
1/4 purre
litt frisk persille
1/2 ts malt nellik
1/4 ts malt allehånde
8 skiver bacon
5 dl buljong
3 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl fløte
salt og pepper
1/4 ts muskatnøtt
Gjør som følger
Kjør karbonadedeig og salt i foodprosessor til du har en seig masse. Tilsett egg, samt krydder og grill- og potetmel. Bland godt til en jevn masse.
Form massen til en pølse og del i 6 jevnt store biter. Form de til avlange boller.
Finhakk purre og persille tilsatt nellik og allehånde. Ta en ss av blandingen, lag en grop i en benløs fugl, og ha i blandingen. Lukk igjen bollen. Surr bacon rundt hver, og fest ned en tannpirker eller hyssing.
Stek de i en god og varm stekepanne til de har en fin farge.
Hell over 4-5 dl buljong, og la de koke i 15 minutter.
Lag sausen. Smelt smør og bland i mel i en kjele. Hell av buljongen av de benløse fuglene, og bruk det for å spe sausen. Tilsett fløte, krydder og litt geitost. Når klar, ha i fuglene, og la de trekke i 5-10 minutter.
Server gjerne med potet og sellerirotpuré, klikk HER for oppskrift.
Rørte tyttebær er godt tilbehør, klikk HER for oppskrift.