Meget velkjente russiske rett fra midten av 1800 tallet.

Ingredienser 3-4 personer
500 gr mørbrad i tynne skiver
75 gr smør til steking
2 store løk
200 gr aromasopp
1 rød paprika
2 ss tomatpuré
1 ts Dijonsennep
2 ts vanlig paprikapulver
1 ts tørket timian
1 dl god oksekraft
Havsalt
sort pepper

1 dl god Cognac
1 ss Worchestersauce
2 dl creme fraiche
1 dl kremfløte
Persille

Gjør som følger
Skjær løken i tynne skiver. Smelt halvparten av smøret i en dyp panne og tilsett all løken. Stek den myk på middels varme.
Skjær soppen i skiver og ha den i pannen. Stek videre i noen få minutter, det vil som regel komme endel væske ut av soppen. Tilsett finhakket paprika etter en liten stund. Stek videre litt og tilsett så tomatpure, sennep, timian og paprikapulver og rør alt godt inn. Hell deretter over oksekraften. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i omlag ti minutter inntil sausen har redusert seg og blitt noe fyldigere.

Mens sausen koker finner du frem en ny stekepanne. Sett på litt over middels varme og smelt resten av smøret. Skjær biffen i strimler og tilsett i små porsjoner. Stek kjøttet godt brunt. Kjøttet skal ikke gjennomstekes så dette går fort. Tilsett cognac og flamber kjøttet raskt, pass på at du ikke har noe lett antennelig i nærheten av komfyren. Det beste og tryggeste er å holde pannen godt ute i rommet vekk fra kjøkkenviften og dreie på den helt til alkoholen er brent av. Gå ut på terrassen?

Tilsett creme fraiche og fløte i sausen og rør godt. Så har du i den flamberte biffen sammen med all kjøttsaften fra pannen. Ha også i Worchestershiresausen. La alt koke sammen i noen få minutter. Tilsett gjerne noen få dråper sukkerkulør om du ønsker en litt mørkere saus.
Smak til retten med salt. Rett før servering dryss over hakket persille.

Tilbehør
Serveres som oftest med ris til, men også potetmos er vanlig. Syltede rødbeter og sylteagurk er også godt tilbehør.