En klassisk svensk rett med russiske aner. Kaptein Henrik Lindström fra St. Petersburg skal ha introdusert denne rett i Sverige på 1860 tallet. I tillegg er den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm kjent for å ha servert denne retten på ekspedisjoner til både Nansen og Amundsen.
Ingredienser 3 porsjoner
400 gr kjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
1 stk egg
1 dl melk
2 stk kokte potet i små terninger
1 ss potetmel
2 ss finhakket løk
2 ss finhakkede syltede rødbeter
2 ss sylteagurk, hakket
1 ss kapers, gjerne salatkapers
2 ss smør eller olje til steking
Gjør som følger
Bland kjøttdeigen med salt og pepper, og rør inn melk og egg som er sammenpisket. Rør poteter, løk, , potetmel, rødbeter og agurker inn i deigen, sammen med kapers. Formes til 8 litt høye biffer. Brun smør i en stekepanne og stek biffene på middels varme i ca 5 minutter på hver side. Skru ned varmen, sett på lokk og la de steke ferdig ca 15 minutter.