Med et lite triks blir den kanskje litt kjedelige blomkålen en spennende smaksopplevelse.
Og liker du wasabi, da slikker du nesten tallerkenen etterpå.

Ingredienser
1 blomkål
1 dl kremfløte eller creme fraiche
2 cm wasabipasta
Salt
Litt hvitløkspulver

 

Gjør som følger
Oppskriften på denne puréen er enkel: Ta en blomkål, skjær bukettene av stilken. Del bukettene i to, kanskje tre så de blir litt mindre.  Kok opp vann tilsatt godt med salt.  Kok de møre, ca. 15 minutter. Sil av. Sett tilbake på platen slik at restvann damper av.  Mos blomkålen helt jevn med en god potetstapper, sammen med omtrent én desiliter creme fraiche eller kremfløte. Bruk to centimeter med wasabi, kanskje mer. Smak deg frem.  Smak til med salt også.

Wasabi er en pepperotpasta som er populær i Japan, og brukes til sushi.

Så har du wasabi til overs når du spiser sushi, ta vare på den. Hvis ikke kjøp wasabi på tube.

Tips
Om man ikke har wasabipasta for hånden, prøv litt pepperrot.