Russisk rødbetesuppe med en fantastisk farge. Lag den gjerne dagen før, da blir smaken enda bedre.

Ingredienser 4 porsjoner
1 kg oksekjøtt
2 løk
2 hvitløker
2 gulrøtter
2 bokser flådde tomater
1 sellerirot
4-6 laubærblad
5 rødbeter
1 lite kålhode (i strimler)
2 ts spisskumin
5 dl buljong/kraft
vann
en halv sitron
litt eddik
sukker
2 store poteter
salt, pepper

Tilbehør ved servering
Finhakket vårløk eller purre, samt creme fraiche eller seterrømme.

Gjør som følger
Skjær kjøttet i terninger og brun det i en gryte på sterk varme. Det skal ha god farge. Ha i løk skåret i skiver, terninger av selleri , gulrøtter skrelt og skåret i skiver, laubærblad, finhakket hvitløk, salt og pepper. Dekk med vann og kok i en halvtime .
Skrell og skjær rødbetene i terninger, men den ene rødbeten rives på grovt rivjern. Ha  rødbeter, tomater, potetterninger, spisskummin og strimlet kål og kok videre i en times tid.
Smak til med sitronsaft, eddik, sukker, salt og pepper. Resultatet skal bli en kraftig suppe med god kjøttkraft og grønnsaksfyll.

Dryss over litt finhakket vårløk/purre før servering.

Sett frem en skål med rømme eller creme fraiche,  samt en skål med vårløk.
Litt mørkt surdeigsbrød med smør på smaker også godt til.