Fyldig tomatbasert suppe. Legg til alle dine favorittfisker og skalldyr.  Server godt brød til, og en god hvitvin.

Ingredienser 4 personer
800 gr fiskefilet, rød og hvit fisk
250 gr hele reker
250 gr ferske blåskjell
1 gul løk
1 sjarlottløk
2 dl hvitvin eller vann
2 kinesiske hvitløk
1 rød chili
2 ss tomatpuré
1 appelsin
1 fennikel
4 stenger stangselleri
4 store gulerøtter
1 boks hakkede tomater
1 rødt eple
2 dl hvitvin eller eplejuice
litt olje
safran
2 laurbærblad

Gjør som følger
Pill rekene.  Varm litt olje i en kjele, og fres rekeskallet på høy varme noen minutter.  Tilsett hvitvin og eller eplejuice så det så vidt dekker rekene.  La det småkoke i omtrent 20 minutter.  Sil av rekene, og sett kraften tilside.

Børst blåskjellene rene under rennende kaldt vann. Kast de som ikke er helt lukket, eller er skadet.  Varm litt olje i en kjele, tilsett finhakket  skjarlottløk.  Stek den til den er blank på sterk varme.  Ha i blåskjellene og la de steke i av 1 minutt.  Tilsett hvitvin og la det koke i ca 5 minutter. Sil av kraften.  Og ta vare på blåskjellene. Kast de skjellende som nå ikke har åpnet seg.
Ta ut en del innmat i blåskjellene, men behold gjerne noen hele.

Finhakk løk, hvitløk og chili. Ha alt i en varm gryte tilsatt litt olje.  Fres det i noen minutter til løken har blitt myk og blank.  Tilsett tomatpureen og la steke et lite minutt, før du tilsetter kraft fra rekene og blåskjellene, samt hakkede tomater.

Kutt i små biter stangselleri, fennikel og ha i gryten.  Riv gulrot og eple på rivjern, og tilsett i gryten.  Ha i resten av hvitvinene, og fyll opp med vann til passe konsistens.  Tilsett finhakket revet skall av appelsin samt saften.  Ha også i laurbær og safran, og la småkoke i i 15-20 minutter.  Smak til med salt og pepper.

Rens fisk for skinn og ben.  Skjær de i terminer på 2-3 cm.  Ha de i gryten.  Når det er gått 4-5 minutter, tilsett de rensende blåskjellene. Vent et par minutt og det er klar for servering. Tilsett rekene, og hele blåskjell.

Nyt fiskesuppen slik
Sett hele gryten på bordet, eller ha det i en suppeterin.  Dryss over hakket persille.

Server med brød til, f eks focaccia. Se oppskrift HER
Eller pariserloff og kryddersmør.

Tips
Har du ikke en appelsin, ta en kikk i barskapet.  2-3 ss cointreau kan fint brukes som erstatning.