Er cashewnøtter favorittnøtt, er dette fantastisk.  De er også litt mykere enn mandler.

Ingredienser en stor skål
500 gram cashewnøtter
1 dl vann
150 gr sukker
1 ss smør

Gjør som følger
Kok opp vann og sukker i en stor kjele. La det koke på middels varme til sukkeret er helt oppløst.

Ha i nøttene, og kok videre under stadig omrøring.  Det er nå det gjelder å være tolmodig. Vann vil fordampe, og nøttene vil etterhvert få et hvitt sukkerlag.

Skru ned varmen litt, og fortsett å røre.

Etter ca 15 minutter vil sukkeret begynne å smelte, og nøttene vil bli karamellisert.  Fortsett å røre til de fleste nøttene er dekket av et brunt sukkerlag.

Ta kjelen av platen, og rør inn smøret.

Hell nøttene over på et bakepapir, og bruk to gafler til å skille nøttene fra hverandre.  IKKE bruk fingrene, nøttene er fortsatt veldig varme.

Når de er kalde, legg de over på en avis eller tørkepapir.  Dette for å bli kvitt litt overflødig fett.

Ha de over i en fin skål, og nyt!