Man forstår hvorfor dette gresskaret heter butternut når man ser formen. Tenk på en peanøtt med skall, der har du formen. Oppskriften under er beregnet som
hovedrett, men kan fint brukes som en liten forrett til ca 6 – 8 personer.

Ingredienser 2 personer 
1 butternut gresskar
1 stor gul løk
2 store gulerøtter
1 pastinakk
1 kinesisk hvitløk
3 ss smør
7 dl vatten
1 buljongterning
2 dl kokosmelk
1 ts karri
½ ts gurkemeie
½ ts kanel
salt og pepper

Gjør som følger
Hakk løken og stek den en stund på middels varme i litt smør tilsatt karri, gurkemeie og kanel.  I mellomtiden deler du gresskaret.  Først skjærer du av den smaleste biten, og deler den i to på langs.  Så deler du den runde nederste delene, og tar frøene.  Skjær av skallet på gresskaret, og del det i biter.  Skrell og del opp gulerot og pastinakk.  Finhakk hvitløken. Ha det i gryten, og tilsett buljong slik at det akkurat dekker grønnsakene. Kok til godt møre.

Hell av vann, og bruk stavmikseren til en jevn konsistens.
Tilsett kokosmelk og smak til med hvitpepper og salt.

Pynt
Dryss noen gresskarkjerner over, samt en liten grønn kvist persille.

Tilbehør
Server gjerne brød til. Nanbrød eller foccacia.