Klassisk kinesisk rett. Bytt ut kyllingen med oksekjøtt og du får en Biff chop suey.
Ingredienser 4 personer
500 g kyllingfilet
ca. 2 ss maisenna
olje til steking
1 løk
3 gulrøtter
1 ss hakket frisk ingefær
1 boks wokmiks (spirer,
vannkastanjer og babymais)
4 vårløk
3 dl hønsebuljong
ca. 1 ss soyasaus
ca. 1 ss oysterssaus
Gjør som følger
Skjær kyllingkjøttet i strimler. Del løken i tynne båter, gulrøtter og vårløk i tynne skiver. Vend kyllingstrimlene i maisennamel og stek dem raskt i olje til de er gjennomstekt.
Ta kjøttet ut og fortsett med løk, gulrot og ingefær. Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er omtrent møre og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk.
Hell over hønsebuljong og kok opp.
Smak til med soyasaus, oysterssaus
og eventuelt salt og pepper.
Tilbehør
Server chop suey kylling
med fullkornris,
eller med kinesiske nudler.