Klassisk kålsalat. Perfekt tilbehør til grillmat og annen stekt mat. Lag den gjerne flere timer før den skal nytes. Blir bedre av å stå en stund i kjøleskapet.

Ingredienser til 4
300 g sommerkål eller vanlig kål
(tilsvarer omtrent ½ lite kålhode)
1 stk gulrot
1 stk grønt, syrlig eple
2 ss finhakket sylteagurk
1 dl majones
1 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss sukker eller litt natrena
1 ss hp-saus
salt og pepper

Slik gjør du
Kutt hodekålen så fint som mulig. Gulrot og eple rives på rivjern. Bland majones sammen med creme fraiche, sitronsaft, sukker, H.P. sauce, finhakkede sylteagurker, salt og pepper. Ha sausen over de fin snittede grønnsakene, og bland godt.  Sett coleslawen kjølig til den skal serveres.

Her servert til biff a la lindstrøm, potetstappe og en rødbetesaus.

 

Varianter
Andre ingredienser som kan brukes er rødkål, ananas, purre, vårløk eller stangselleri. Sennep kan også brukes om smakstilsetning. Lettrømme og yoghurt er også alternativer til dressingen.

 

Her vises arbeidsgangen

En coldslaw til, er pyntet med små tomater og litt timian.