Klassisk kålsalat. Perfekt tilbehør til grillmat og annen stekt mat. Lag den gjerne flere timer før den skal nytes. Blir bedre av å stå en stund i kjøleskapet.

Ingredienser til 4
300 g sommerkål eller vanlig kål
(tilsvarer omtrent ½ lite kålhode)
1 stk gulrot
1 stk grønt, syrlig eple
2 ss finhakket sylteagurk
1 dl majones
1 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ss sukker eller litt natrena
1 ss hp-saus
salt og pepper

Slik gjør du
Kutt hodekålen så fint som mulig. Dryss over litt salt og litt sitronsaft.  Kna det godt inn.

Gulrot og eple rives på rivjern.

Bland majones sammen med creme fraiche, sitronsaft, sukker, H.P. sauce, finhakkede sylteagurker, salt og pepper. Ha sausen over de fin snittede grønnsakene, og bland godt.

Sett coleslawen kjølig til den skal serveres.

 

Varianter
Andre ingredienser som kan brukes er rødkål, ananas, purre, vårløk eller stangselleri.

Sennep kan også brukes om smakstilsetning.

Lettrømme og yoghurt er også alternativer til dressingen.

Bilde til høyre
Her servert til biff a la lindstrøm, potetstappe
og en rødbetesaus.

 

Her vises arbeidsgangen

Bildet under
En coldslaw med små perletomater og litt timian.