Mektig og god konfektkake. Vanlig å lage til jul. Holdbar i flere uker i kjøleskapet.

Ingredienser 
250 gr delfiafett
250 gr mørk sjokolade
2 ss appelsinmarmelade
100 gr marsipan
ca 1/2 pakke Per kjeks
3 ss sterk kaffe
liten skvett vaniljeekstrakt 

Gjør som følger
Ha delfiafettet i en liten kjele, smelt på svak varme. Ta den av varmen med en gang det har smeltet. Brekk sjokoladen i biter og ha bitene i det smelte i fettet. Rør litt av og til, til alle biter har smeltet. Tilsett kaffe, portvin og appelsinmarmelade. Og litt vaniljeekstrakt om du har. Og vil. Men ikke nødvendig. Rør til alt er godt blandet. Avkjøl røren til romtemperert før det helles i eggedosisen.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn litt og litt av sjokoladeblandingen i eggedosisen.

Kle en brødform på 1,5 liter med aluminiumsfolie, bunn og kanter.

Hell først i litt av sjokoladerøren, slik at bunnen på formen blir godt dekket. Legg på et lag med Per-kjeks. Dekk over med sjokoladerøre. Skjær tynne skiver av marsipan, legg et lag i formen. Dekk over med røre, og gjenta til du har tre lag med kjeks, to lag med marsipan,  og et lag med sjokolade på toppen.  Pynt med nonstopp eller geletopper.  Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, gjerne til neste dag. 

Ta kaken ut av formen og fjern matpapiret. Skjær tynne skiver med en varm kniv. NYT!