Utrolig godt på en toast, gjerne ristet, i en bakt potet, i en baguett eller på en avokado.
Ingredienser 4 store porsjoner
500-6oo ferske reker med skall
eller 1 boks pillede i lake
1 boks krepsehaler
2 hardkokte egg
1 dl hakket dill
1 dl majones
½ dl crème fraiche
1 ½ ts sitronsaft
Kajennepepper etter smak
50 g rød steinbitsrogn
Gjør som følger
Skrell rekene som helst skal være ferske. Legg krepsehalene på litt papir for å bli litt tørrere.
Skrell og finhakk eggene, grovhakk reker og krepsehaler. Husk å spare noen reker for pynt.
Bland sammen alt bortsett fra rognen. Smak til med kajennepepper. Rør forsiktig ned rognen. La det stå kaldt en stund.
Legg opp røren, og pynt med dill, rogn og reker.
Tips til forrett
Rist hvitt brød og bruk en pepperkakeform eller en metallboks, og klem ut en fin rund brødskive uten kanter. Legg på et salatblad, skagenrøre og pynt med dill, rogn og noen reker og eventuelt noen syltynne paprikastrimler.
Alternativt kan tynt mørkt rugbrød benyttes.
Kan også benyttes som fyll i smørgåskaka.