Mykeste ostekrem over deilig kjeks med kaffesmak.

Tar litt tid å lage, men er virkelig verdt det.

Ingredienser 6 personer
4 egg
3 ss sukker
1/4 ts salt
1 vaniljestang
500 gr mascarpone
3 dl kaffe
1 dl marsalavin
30 fingerkjeks
4 plater gelatin
4 ss kakaopulver

Gjør som følger
Pisk eggehviter og salt stive.  Pisk eggeplommene og sukkeret. Rør sammen osten, og tilsett frø fra vaniljestangen. Bland eggeplommerøren med osten.  Pisk inn smeltede gelatinplater.  Rør forsiktig inn eggehvitene, samt marsalavin.

Hell litt av røren i en firkantet form, ca 20 x 30 cm.  Minst 5 cm dyp.

Ha den kalde kaffen i en skål.

Ta nå en og en kjeks, dypp de raskt i kaffen, og legg de i formen. Fortsett til du har lagt ut 15 stk.  Mulig du må knekke noen, så du får dekket hele formen.
Det er forresten lurt å legge de ut på forhånd, slik at du vet hvordan de skal ligge samt at eventuelle tilpasninger er gjort.

Hell over mer ostemasse.

Tilsett neste lag med kaffedyppede kjeks.

Avslutt med å helle resten av ostemassen over.

Sett kaldt i kjøleskapet. Minst 4 timer.  Kan fint lages dagen før.

Før servering, sikt over kakaopulver.

På bildet under her litt fyrverkeri, en fakkel, i anledning en bursdagsfeiring.