Mykeste ostekrem over deilig kjeks med kaffesmak.

Tar litt tid å lage, men er virkelig verdt det.

Ingredienser 6 personer
4 egg
3 ss sukker
1/4 ts salt
1 vaniljestang
500 gr mascarpone
(vanligvis 2 bokser)
3 dl kaffe
1 dl marsalavin
1 pk fingerkjeks
4 plater gelatin
4 ss kakaopulver

Gjør som følger
Pisk eggehviter og salt stive.

Pisk eggeplommene og sukkeret. Rør sammen osten, og tilsett frø fra vaniljestangen. Bland eggeplommerøren med osten.

Pisk inn smeltede gelatinplater.
Rør forsiktig inn eggehvitene, samt halvparten av marsalavinen.

Hell litt av røren i en firkantet form, ca 20 x 30 cm.  Minst 5 cm dyp.

Ha den kalde kaffen og resten av marsalavinen i en skål.

Ta nå en og en kjeks, dypp de raskt i kaffen, og legg de i formen. Fortsett til du har lagt ut de du har plass til på et lag.  Mulig du må knekke noen, så du får dekket hele formen.
Det er forresten lurt å legge de ut på forhånd, slik at du vet hvordan de skal ligge samt at eventuelle tilpasninger er gjort.

Hell over mer ostemasse.

Tilsett neste lag med kaffedyppede kjeks.

Avslutt med å helle resten av ostemassen over.

Sett kaldt i kjøleskapet. Minst 4 timer.  Kan fint lages dagen før.

Før servering, sikt over kakaopulver.

På bildet under her litt fyrverkeri, en fakkel, i anledning en bursdagsfeiring.