I Sverige blir den ofte servert til pizza, men den er også god til mye annet.  Frisk smak, og holdbar i kjøleskapet noen dager.

Ingredienser 2 personer
1/2 lite kålhode
1 liter vann
2 ss olje
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts salt
2 ts honning
1/2 ts salatkrydder
1 ss finhakket syltet rød paprika

Gjør som følger
Snitt kålen veldig fint. Enklest å bruke en mandolin, men ostehøvel går også bra.  Ha den i et dørslag.  Kok opp en liter vann, og hell over kålen.  La den stå å renne av seg.

I mens lager du dressingen i en bolle.  Ha i olje, eddik, salt, honning, salatkrydder og finhakket syltet rød paprika.  Ha kålen i bollen og bland godt. Bruk gjerne hendene og kna kålen litt.

La den stå å avkjøle seg før du setter den i kjøleskapet.

Skal du spise den med en gang, lag den før du lager resten av maten, så den får tid til å modnes litt.
Kan gjerne tilberedes minst en time før den skal nytes.

Smaker best kjøleskapskald.