I Sverige blir den ofte servert til pizza, men den er også god til mye annet. Frisk smak, og holdbar i kjøleskapet noen dager.
Ingredienser 2 personer
1/2 lite kålhode
1 liter vann
2 ss olje
1 ss hvitvinseddik
1/2 ts salt
2 ts honning
1/2 ts salatkrydder
1 ss finhakket syltet rød paprika
Gjør som følger
Snitt kålen veldig fint. Enklest å bruke en mandolin, men ostehøvel går også bra. Ha den i et dørslag. Kok opp en liter vann, og hell over kålen. La den stå å renne av seg.
I mens lager du dressingen i en bolle. Ha i olje, eddik, salt, honning, salatkrydder og finhakket syltet rød paprika. Ha kålen i bollen og bland godt. Bruk gjerne hendene og kna kålen litt.
La den stå å avkjøle seg før du setter den i kjøleskapet.
Skal du spise den med en gang, lag den før du lager resten av maten, så den får tid til å modnes litt.
Kan gjerne tilberedes minst en time før den skal nytes.
Smaker best kjøleskapskald.