Deilig tilbehør til all indisk mat.
Ypperlig alternativ for å få opp all god saus, når du gjerne vil slikke tallerkenen 🤪

Ingredienser 12 små
1 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
en skvett vann
400 gr hvetemel
1/2 ts salt
75 gr smør
2 dl kefir
litt kefir til pensling
1/4 ts hvitløkspulver
nigellafrø

Gjør som følger
Bland gjær og sukker med en skvett vann. La stå i 5 minutter.

Smelt smør.
Bland alt det tørre i en bolle, bortsett fra frøene.

Tilsett smør, kefir og gjærblandingen i melet, og bland godt.  Legg plast over bollen, og sett den et lunt sted en times tid.

Ta deigen ut på bakebordet, og del den i 12 like deler. Trill en del til en bolle og klem den ut til den er helt flat.  Legg på et bakepapirkledd stekebrett.
Pensle med kefir tilsatt hvitløkspulver, og dryss over nigellafrø.

La etterheve i en halvtimes tid.  Prikk med gaffel rett før steking.

Inn i stekeovnen i ca 10 minutter i 250 grader.

Pensle gjerne med litt smeltet smør når de kommer ut av ovnen.

La kjølne litt, og nyt til indisk mat.

Nigellafrø
Nigellafrø kalles kalonji på indisk, andre navn er svartfrø.

Tipse fra fryser
Kan fint fryses.   Pensle de gjerne m litt smeltet smør før du lar de få 10 minutter i 200 grader varmluft.