Et saftig brød, ofte krydret med rosmarin og timian.  Godt tilbehør til supper og til tapas.

Ingredienser
600 gr hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ss sukker
1 ss salt
Ca 6 dl lunket vann
0,5 dl olje
1 ts timian
1 ts rosmarin
3 ss soltørkede tomater i olje
Evt oliven
og fetaost

Gjør som følger
Sikt melet og gjær sammen to ganger, dette er med på å gjøre brødet mer luftig.

Bland mel, gjær, sukker og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klisset deig. Finhakk om nødvendig, de soltørkede tomatene og rør det inn. Eller kjøp ferdig hakkede på glass. Hev deigen under plast i 1 time.

Lag oljeblandingen. Dvs knus krydderet i mortel og ha det i oljen.
Kle en langpanne med bakepapir, og hell deigen i og fordel den utover.
Hell oljeblandingen over, og stikk hull i foccacian med fingrene. Stikk mange hull over hele foccaciaen.

Skjær opp foccacian før steking, så kan man lett brekke av bitene etter steking. Da fordeler også oljen seg bedre inn i hele brødet og gjør det saftig og deilig. Bruk et pizzahjul penslet med litt olje.

Stikk fetaost og oliven nedi deigen dersom du vil ha i dette.
Dryss fingersalt over brødet.

Stek brødet på 220 grader i ca 15 minutter til det har fått en brun og gyllen skorpe.

La brødet hvile 15 minutter, og brekk det opp før servering.

Fra fryser
Legg det gjerne i fryseren, og ta det ut og legg det i kjøleskapet kvelden før.
Legg det på plate og sett i ovnen på varmluft i 10-15 minutter fra kald ovn.

Her servert til sterk grønnsakssuppe med nudler. Klikk HER for oppskrift.