Godt til pålegg og i desserter. F eks tilslørte bondepiker. Eller til pannekaker. Topp havregrøten med eplemosen. Eller bare med litt kesam vanilje til.

Ingredienser
1,5 kg epler
1 dl vann el eplejuice
Saft av 1 sitron
1 kanelstang
5 dl sukker eller tilsvarende stevia/sukrinblanding
1 ss vaniljeekstrakt eller en vaniljestang
2-3 never tørkede godjibær
2 ss honning

Gjør som følger
Kok opp vann og sitronsaft. Tilsett kanelstang og vaniljeekstrakt. Har du ikke ekstrakt, del en vaniljestang i to. Skrap ut frø og ha både frø og stang i vannet. Tilsett sukker. Eller tilsvarende stevia/sukrin. Dvs bruk ca halvparten sukrin og tilsett dråper med stevia etter smak. Kun sukrin gir en kald søtsmak. Bruk derfor en del stevia.

Skrell eplene. Ta ut kjernehus, og del de i biter. Ha i kjelen etter hvert som du skreller. La de småkoke, mens du skreller og tilsetter epler etter hvert. Ha i en neve med f eks tørkede gojibær.  La det småkoke en stund etter at du har skrelt det siste eple. Smak til med honning. Spesielt viktig om du bare har brukt sukrin/stevia. Da må det ofte til mer honning for å få en god smak.

Avkjøl og ha i rene glass. Oppbevares kaldt. Kan fint fryses.

Lager du en stor porsjon så det skal vare lenge, eller du vil gi det bort i gave, kan det være lurt å sterilisere glassene.  Klikk HER for å se hvordan.