Den beste tørrfisken får man kjøpt på Færøyene og på Island.
Tørrfisken kommer gjerne i pakker på 100, 250 eller 400 gram.  Det er fileer av torsk eller hyse.  Den er hvit, ikke gul, og ferdig valset.  Med eller uten skinn.  Klar til å nytes.

Ingredienser 
Beregne 100 gr tørrfisk pr snute
poteter
smør
vann
gulrot
salt
brunt sukker
en appelsin

Gjør som følger
Klipp tørrfisken i passe store biter og legg de på et serveringsfat. Kok poteter. Gjerne små nypoteter med tynt skall.
Skrell gulrot og del i litt store biter. Kok opp vann med godt med salt, sukker og appelsinsaft. Ha i gulerotbitene, kok i 10 – 15 min. Dvs de skal være ganske så  faste når du kjenner med en kniv. Hell av vann, og ha i en klatt smør. Vend gulerøttene slik at alle får litt smør på seg og blir blanke og fine. Dekk bordet, sett frem smør, og vann. Gjerne sitronvann. Man blir veldig tørst av å spise tørrfisk. Husk å tygge tørrfisken godt, det er da den gode smaken kommer frem.  Tygg og nyt!

Den finske lapphunden Fancy.

Tips 1 
Hvis tørrfisken har skinn, ikke kast det. Legg det i en pose i fryseren, der forstyrrer ikke lukten noen.  Tørrfiskskinn er supersnæks for hunder.

Tips 2
Har spisebordet hatt duk, rist den, ute. Ellers vil det lukte tørrfisk i hele huset, leeenge.

Kok rødbete passer også som tilbehør.
Kuvertsmør a la fisk.

 

 

 

 

 

Færøysk aften.

 

 

 

 

Perfekt mat i båt ute på en brygge.