Tar maks 10 minutter å lage, smaker fantastisk.
Husk å kjøpe ASC- og MSC-sertifiserte scampi for et miljømessig godt valg.
Ingredienser
200 gr fersk spagetti
2 liter vann
2 toppene ts salt
200 gr pillede reker/scampi
200 gr laksefile
1 rød løk
1 rød paprika
50 gr ruccola
2 ss smør
2 ss soyasaus
salt
pepper
hvitløkspulver
2 dl sweet chilie saus
Gjør som følger
Kok opp 2 liter vann med 2 ts salt til spagettien. Varm en stekepanne og smelt 1 ss smør i den. Kutt løken i litt grove biter, gjør det samme med paprikaen. Ha spagettien i vann, kok etter anvisninger på pakken. Det pleier å holde med 4-5 minutter.
Ha løk og paprika i stekepannen med god varme. Fres det litt. Tilsett laksen som er skåret i terninger. Ha på litt salt, pepper og hvitløkspulver, samt soyasaus.
Grovhakk ruccola og ha det i pannen sammen med rekene. Bland så vidt og server.
Hell spagettien i et dørslag, skyll med varmt vann. Sett kjelen tilbake på ovnen og ha i 1 ss smør. Når smeltet hell tilbake spagettien og bland.
Ha chilisausen i en liten skål ved siden av.
Hvordan kjøpe ASC- og MSC-sertifiserte scampi?
Se etter merkene under. Du kan lese mer på sidene til WWF her: https://www.wwf.no/sjømatguiden/scampi-tropisk-reke