De aller beste fiskekakene, er de hjemmelagede. De med egenfisket fersk fisk.

Dette trenger du til 4 personer
2 små eller 1 stor torsk
Som blir til ca 500 gram fiskefilet
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
2 ts salt
0.5 ts malt hvit pepper
2 ts potetmel
2 egg
3 dl melk
Hakket gressløk
Smør og olje til steking

Slik gjør du
Fisk en torsk. Eller en sei.

Hakk løken og stek den i rikelig med smør på lav varme til den blir blank.   Det tar en stund. På slutten tilsett finhakket kinesisk hvitløk.  Avkjøl.

Rens fisken og lag fileer som du deler i store biter. Ha fiskebitene, salt, pepper og potetmel i foodprosessor. Kjør til det blir en seig masse.  Ha i eggene og kjør litt til. Begynn å tilsette litt melk om gang, til det blir en passe konsistens for å forme kaker.  Bruk så en sleiv og rør inn den stekte løken og så gressløken.  Ha litt olje på hendene og form deigen til like store kaker.

Legg kakene i stekepannen som har olje og smør klart. Stek på middels varme.

 

Tips
Det heter seg at alle råvarer bør være så kalde som mulig under prosessen.  Dette for at ikke deigen skal skille seg.

 Tilbehør
Ovnsstekte potetbåter og en rødbetesalat med rømmedressing. Eller revne gulerøtter med appelsindressing.  Klikk HER for oppskrift.