En frisk sommerdessert som passer fint til sommerens selskap. Litt jobb er det.  Det fine er at man lager den dagen før.  Den trenger uansett noen timer på å stivne.

Ingredienser 4-6 porsjoner
2 egg
0,5 dl sukker
2 dl kremfløte
3 dl ripscoulise
4 plater gelatin
1/2 dl vann
1 dl frisk ripsbær
sitronmelisseblader

Gjør som følger
Fin frem ripscoulise.  Eller lag, klikk for oppskrift HER.

Legg gelatinplatene i bløt i en skål med kaldt vann.

Pisk kremfløten stiv.

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Kok opp 1/2 dl vann, og ha i en liten skål.
Ta et og et blad gelatin og rør ut i det varme vannet.

Da er det klart for å blande sammen alt.

Start med å blande krem og coulise.
Tilsett det i eggedosisen.
Hell så i gelatinen, litt om gangen mens du blander godt.
Ta halvparten av de friske bærene, og bland de inn i massen.
Det morsommere her er at bærene legger seg på bunnen.  Så når du senere snur den, kommer bærene til syne og laget er artig mønster.

Finn frem en bolle som tar litt over en liter.
Hell røren i bollen. Sett den kaldt i hvert fall i 4 timer. Gjerne over natten.

Før servering, dryss over resten av de friske bærene og noen blad sitronmelisse.

Eller hvelv den over på et fat.  For å få den til å slippe bollen, fyll vasken med varmt vann.  Hold bollen ned i det varme vannet i 1 minutt.  Legg på fatet som et lokk, og snu raskt.  Strø de friske bærene langs kanten sammen med noen friske sitronmelisseblader.