Friskt og godt. Og uendelige muligheter for smak og design.
Det smaker alltid godt med en bit ostekake 🍰

Bunn 
150 gr kjeks, gjerne Bixit søt havre
70 gr smør
70 gr mandler (ca et par never)
1 ts kanel

Fyll
2 stk kremoster mandarin/ananas
til sammen 250 gr
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 beger lettrømme (el creme fraishe)
3 dl kremfløte
1 pk gele
Evt saft av ½ sitron

Pynt
1 pk gele + frukt, bær, sjokolade osv.

Du trenger også en form på ca 23 cm.  Gjerne av typen alt i ett, fat, ring, lokk og håndtak.

Lag bunnen
Smelt smør. Kjør mandlene i food prosessor, og deretter også kjeksene samt
kanel. Hell i det smeltede smøret. Pensle form med litt olje. Klem deigen i
bunnen på formen, og sett den i kjøleskapet.

Lag ostedelen
Lag geleen med halvparten av vesken og la den kjølne. Dvs det står på
gelepakken at man skal ta 5 dl vann. Halver dette og bruk 2,5 dl.
Osten røres ut med melis, vaniljesukker og lettrømme. Stivpisket fløte og
bland den inn i ostemassen. Hell i den avkjølte flytende geleen. Tilsett evt litt
farge el smak. Blandingen helles over kjeksen i formen og settes en time eller
to i fryseren. Eventuelt kan den settes i kjøleskapet over natten. Eller den
kan settes i fryseren til den skal spises. Da må man ta den ut dagen før og
sette den i kjøleskapet.

Lag toppen, pynt og gele
Lag geleen som anvist på pakken, men bruk bare 4 dl vann, og avkjøl. Sett
pynt på kaken. Hell forsiktig litt avkjølt flytende gele over, bruk gjerne en
spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Siste del
Bruk varm kniv for å løsne geleen fra kanten av formen. Pynt evt m litt bær eller bladet av sitronmelisse eller mynte rundt kanten på fatet.

Bildet over: Lokk med appelsingele, kumquat og sitronmelisseblad.

Bildet over:  Lokk med kiwigele, tyttebær og blader av rosmarin.  Blader av sitronmelisse på kanten.

Bildet over: Grønt gelelokk over bokstaver og tall av sjokolade.

Bilder over:  Lokk med blåbærgele og blåbær. Sjokoladehjerter.  I ostedelen er det rørt inn litt blåbærgele.

Bildet over: Gelé med sitronsmak. I geleen ligger det vitaminbjørner.

Bildet over:  Jordbærgele.  Friske jordbær dyppet i smeltet hvit sjokolade deretter i kokos.  På toppen en liten dråpe melisglasur på toppen.  I bunnen er de vanlige kjeksene byttet ut med pepperkaker.

Bildet over: Lokk av jordbærgele.  Hvite og brune gelehjerter.

Bildet over: Bamsemums i og på appelsingelelokk.

Bildet over: Vingummibjørner i sitrongele.

Bildet over: Vitaminbjørner i sitrongele.