Friskt og godt. Og uendelige muligheter for smak og design. Det smaker alltid godt med en bit ostekake.

Bunn 
150 gr kjeks, gjerne Bixit søt havre
70 gr smør
70 gr mandler (ca et par never)
1 ts kanel

Fyll
2 stk kremoster mandarin/ananas
til sammen 250 gr
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
1 beger lettrømme (el creme fraishe)
3 dl kremfløte
1 pk gele
Evt saft av ½ sitron

Pynt
1 pk gele + frukt, bær, sjokolade osv.

Du trenger også en form på ca 23 cm.  Gjerne av typen alt i ett, fat, ring, lokk og håndtak.

Lag bunnen
Smelt smør. Kjør mandlene i food prosessor, og deretter også kjeksene samt
kanel. Hell i det smeltede smøret. Pensle form med litt olje. Klem deigen i
bunnen på formen, og sett den i kjøleskapet.

Lag ostedelen
Lag geleen med halvparten av vesken og la den kjølne. Dvs det står på
gelepakken at man skal ta 5 dl vann. Halver dette og bruk 2,5 dl.
Osten røres ut med melis, vaniljesukker og lettrømme. Stivpisket fløte og
bland den inn i ostemassen. Hell i den avkjølte flytende geleen. Tilsett evt litt
farge el smak. Blandingen helles over kjeksen i formen og settes en time eller
to i fryseren. Eventuelt kan den settes i kjøleskapet over natten. Eller den
kan settes i fryseren til den skal spises. Da må man ta den ut dagen før og
sette den i kjøleskapet.

Lag toppen, pynt og gele
Lag geleen som anvist på pakken, men bruk bare 4 dl vann, og avkjøl. Sett
pynt på kaken. Hell forsiktig litt avkjølt flytende gele over, bruk gjerne en
spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geleen har stivnet.

Siste del
Bruk varm kniv for å løsne geleen fra kanten av formen. Pynt evt m litt bær eller bladet av sitronmelisse eller mynte rundt kanten på fatet.

Bildet over: Lokk med appelsingele, kumquat og sitronmelisseblad.

Bildet over:  Lokk med kiwigele, tyttebær og blader av rosmarin.  Blader av sitronmelisse på kanten.

Bildet over: Grønt gelelokk over bokstaver og tall av sjokolade.

Bilder over:  Lokk med blåbærgele og blåbær. Sjokoladehjerter.  I ostedelen er det rørt inn litt blåbærgele.

Bildet over: Gelé med sitronsmak. I geleen ligger det vitaminbjørner.

Bildet over:  Jordbærgele.  Friske jordbær dyppet i smeltet hvit sjokolade deretter i kokos.  På toppen en liten dråpe melisglasur på toppen.  I bunnen er de vanlige kjeksene byttet ut med pepperkaker.

Bildet over: Lokk av jordbærgele.  Hvite og brune gelehjerter.

Bildet over: Bamsemums i og på appelsingelelokk.

Bildet over: Vingummibjørner i sitrongele.

Bildet over: Vitaminbjørner i sitrongele.