Surr bacon rundt og du får en saftig filet som ikke er tørr og svidd. I tillegg gir det god smak.

Ingredienser 2 personer
400 gram svin ytrefilet
1 pk bacon
salt
pepper
hvitløkspulver
tannpirkere

Gjør som følger
Ta fileen ut av kjøleskapet. Skyll i lunkent vann. Tørk og hvis nødvendig renskjær. Kni inn salt, pepper og hvitløkspulver. Legg fileen i en brødpose på kjøkkenbenken. Eventuelt om du har en marinade du liker, bruk den i steden for krydder.

Etter en times tid, surr bacon rundt og fest med tannpirkere. Der den første baconskiven slutter legger du på den neste. Slik får du festet to på en gang.

Husk å ha litt olje på risten i grillen, setter seg ikke så lett fast under grilling.

Sett i termometer hvis du har.  Da har du fin kontroll på når den er ferdig.

Legg på varm grill, snu ofte,  legg på lokk. Snu m jevne mellomrom.

Ta den ut når den har kjernetemperatur på 68 grader. Det tar omtrent 20 minutter. Pakk inn i aluminiumsfolie.  Legg et håndkle over. La den hvile i 10-15 minutter.

 

 

Her servert med smørdampet nykål, klikk HER for oppskrift,  og potetsalat med maiskorn, klikk HER for oppskrift: