Fin farge, og smakfull kombinasjon av fisk, erter og bacon.
Server gjerne godt brød til.
Ingredienser 2 – 3 personer
400 gr ferdig utvannet klippfisk
evt 500 gr lettsaltet torsk
1 ss smør
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk
300 gram frosne erter
5 dl kyllingkraft
50 gr smør
litt sitronsaft
en skvett fløte
salt
hvit pepper
en liten potte basilikum
100 gram bacon
Tips
Får du ikke kjøpt ferdig utvannet klippfisk, husk å legge klippfisken i vann over natten.
Gjør som følger
Begynn med å klippe opp bacon i biter, og stek den på litt sterk varme. Legg den ferdig stekte baconet på litt tørkepapir så fettet renner av.
Bruk den samme stekepannen og med fettet fra bacon, og stek klippfisk som er delt opp i mindre biter.
Finhakk løken, og stek den i en varm kjele tilsatt smør. Når den er stekt litt, tilsett ertene og finhakket hvitløk. Stek noen minutter til. Tilsett kyllingkraften og la det koke ca 5 minutter.
Tilsett basilikum, og bruk en stavmikser i suppen så den blir helt jevn.
Ha i en skvett sitron og fløte. Smak til med salt og pepper.
Vips inn kaldt smør i terninger.
Servering
Legg fisk i tallerkenen og hell i suppe.
Legg noen blader basilikum i suppen, og strø litt bacon over.
Server gjerne litt godt hjemmebakt brød til.
Klikk HER for oppskrift.