Av grønnkål kan du lage verdens sunneste snæks. Et meget sunt
alternativ til potetgull.
Ingredienser
4 stor blad grønnkål
½ ts mineralsalt
2 ss olivenolje
Mulige smakstilsetninger:
Gastromat
Tørket dill
Stekes med varmluft På 170 grader
Gjør som følger
Riv kålbladene i små biter a la potetgull. Ta ikke med det tykkeste innerste ved stilken. Ha de i en bolle. Hell på salt og olje. Og andre smakstilsetninger du ønsker. Rør. Spre grønnkålen på bakebrett på et bakepapir. Sett i ovnen. Stek i maks 10 minutter, kanskje bare 8. Men en gang de begynner å bli brune i kantene, ta de ut. La de stå å tørke til neste dag, da er passe tørre og sprø.
Tips
Lag gjerne to brett. Når de er ferdig stek, la de stå i stekeovnen med døren litt åpen til neste dag. Da tørker de fint.