Alltid godt, spesielt til hvit fisk.

Ingredienser 2 personer 
ca 6 gulrøtter
vann
salt
creme fraishe
hvitpepper
muskatnøtt
beurre manie (melpastajevning)

Gjør som følger
Skrell gulerøtter, og del så det blir runde skiver. Eller biter om du foretrekker det. Kommer litt an på størrelsen på røttene også.  Ha de i en litt vid kjele. Tilsett ikke mer vann enn at det akkurat ikke dekker bitene.  Det vil si, de skal stikke litt opp av vannet.  Tilsett salt. Kok opp og kok i ca 10 minutter.  Ta opp en bit og kjenn om de er ferdige. De skal fortsatt være  harde i midten.

Tilsett creme fraiche.  Hvor mye kommer an på mengden røtter, men ikke ta i for mye.  Krydre og bland. Skjær en liten skive beurre manie (ca 1/2 cm), bland og la de koke litt. Ha i en skive beurre manie til om du synes sausen er for tynn.  Smak og tilsett eventuelt mer krydder.

Oppskrift på beurre manie (melpastajevning) finner du HER.