Kjempegodt! Passer til alt 🥕🥕🥕

Ingredienser til 2 personer
500 gr gulrot (ca 6 store)
5 dl vann
1 appelsin
1 ss brunt sukker eller sukrin gold
1 ss revet ingefær
1 ts salt
1 ss smør
hvit malt pepper
hvitløkpulver
Litt frisk kruspersille til pynt

Gjør som følger
Vask appelsinen, gjerne en økologisk, hvis du ikke vil ha sprøytemidler da.
Bruk et zestjern, og riv av skallet.   Del appelsinen i to.

Ha appelsinskall og vann i en kjele.  Bruk en gaffel og klem ut saften fra appelsinen i kjelen.
Legg i appelsinen i vannet. Tilsett sukker, ingefær, salt og kok opp.

Skrell, og del gulrøttene i  biter.

Når vannet koker,  ha i gulerotbitene. Kok de møre, ca 20 minutter.

Hell av vannet, ta ut appelsinen, og sett kjelen tilbake på platen.

La det dampe av litt uten lokk, og tilsett så smør.
Dryss over litt pepper og hvitløkspulver.
Bruk en stapper eller en stavmiks for å lage pure.

Smak, og tilsett eventuelt mer krydder.

Klipp litt kruspersille over, om du vil. Nyt 😁🥕