Og med rød linser som gjør den svært mettende og god.
Lag gulrotblomster til festlige anledninger.
Ingredienser 2-3 personer
1 kg økologiske gulrøtter
1 stor gul løk
1 kinesiske hvitløk
3 cm ingefær
1 liter buljong
2 dl rød linser
1 ss tomatpuré
2 appelsiner
1 ss brunt sukker
1 ts garam masala
salt
pepper
rømme eller yoghurt
ruccola eller gresskarkjerner
Gjør som følger
Fres grovt delt løk og hvitløk. Tilsett finhakket ingefær, og fres litt til. Tilsett vaskede og delte gulerøtter. Hold av ca 4 stk, se lenger ned. Hell over buljongen. Kok opp, tilsett linsene, garam masala, tomatpuré samt zest av appelsinene.
Mens det koker, skrell de 4 gulrøttene. Lag spor på langs med zestjern, og skjær skiver. Ser da ut som blomster. Alternativt skjær terninger.
Vil du se mer hvordan det gjøres, se på denne siden HER
Kok opp saften av appelsinene, tilsatt sukker og litt salt. Ha i gulerøttene, og kok til de til all dente. Ta ut gulerøttene, og hell saften i suppekjelen.
Når gulerøttene er møre, bruk en stavmiks slik at det blir en slett og tykk konsistens.
Server med gulrotblomstene, en skje lettrømme eller yoghurt naturell. Og gjerne noe grønt. For eksempel ruccula eller gresskarkjerner.