Hasselbackpoteter ble laget første gang på restaurant Hasselbacken i Stockholm. Derav navnet. Originaloppskriften var uten nøtter, men med smør og kavring.
Ingredienser 4 personer
8-10 poteter
150 gr smør
Salt og pepper
paprika
Kavring
Ost
Hvitløk
Hasselnøttkjerner
persille
200 grader
1 time
Et lite triks. Bruk et par spisepinner og sett poteten mellom når du skal skjære skiver.
Gjør som følger
Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom – de skal henge sammen i bunnen.
Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med smeltet smør og strø over
ønsket krydder.
Bak de i 40 minutter på 200 grader. Ta de ut av ovnen, dryss over kavring/grillmel, og resten av smøret. Bak dem i 20 minutter til.
Legg revet ost på toppen når det er igjen ca. 10 minutter av steketiden.
For ekstra smak kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.