Mørt, saftig og rosastekt andebryst er fantastisk godt.

Ingredienser
Beregn 1 andebryst pr person.
Dvs hvis de veier ca. 300 gram.

salt, pepper
kokosfett

Gjør som følger
Ta ut andebrystet minst en time i forveien slik at det får romtemperatur. Skyll i kaldt vann, tørk. Lag ruter i fettet, omtrent 1 x 1 cm. Skjær helt inn til kjøttet, men ikke i kjøttet. Kun i fettet. Gni inn salt og pepper. Varm opp en stekepanne til meget sterk varme. Ha i kokosfett.  Legg andebrystet i pannen med fettsiden ned. Stek i 6 minutter, er den stor, stek gjerne i 7 minutter. Snu og stek i 4 minutter, 5-6 om den er stor. Ta av pannen, og la hvile i 5 til 10 minutter. Pakk det inn i aluminiumsfolie så det ikke blir kaldt.

Skjær opp i tynne skiver.

Legg på fat med kinesisk agurkpynt, evt med tynne halve appelsinskiver eller appelsinbåter.

Tilbehør
Sursøt appelsinsaus, klikk  HER for oppskrift.
Rødkål med fiken, klikk HER for oppskrift.
Blomkålpuré med wasabi, klikk HER for oppskrift.
Ovnsbakte båtpoteter, klikk HER for oppskrift.

Her servert med ovnsbakte potetbåter, rødkål og appelsinsaus.