Alltid godt og mørt. 

Beregn en file til 2 personer. De veier som regel 4-500 gram.
Og bruk steketermometer for et perfekt resultat.

 

Ingredienser
1 svinefile
smør
salt
pepper
hvitløkspulver
muskatnøtt
gastromat
timian

 

Gjør som følger
Skyll, tørk. Skjær eventuelt bort fett o.l. Gni inn m krydder og urter. La den hvile på benken en god stund, til den har romtemperatur. Eventuelt gjør dette dagen før, og legg den i en plastpose i kjøleskapet. Ta ut en times tid før den skal stekes, så den får romtemperatur. Finn frem en stekepanne, varm opp til sterk varme. Ha i blanding olje og smør. Stek svinefilet  alle sider. Sett steketermometer og ha den i en ildfast form. 200 gr på ovn. La den stå til den har 68 grader. Ta ut. Pakk inn i alu folie. Hvil i 15 min. Skjær opp i skiver, server.

Konjakksaus smaker fortreffelig til. Klikk   HER for oppskrift.

Svinefile server med hasselbackpotet, rødkål med fiken, edamamebønner og en konjaksaus.