Meiseboller er populær mat for både for fuglene på foringsplassen, samt for ekorn.

Ingredienser 3 boller
4-500 g solsikkefrø uten skall
5-6 dl lettkokte havregryn
1 pose kokos (2-300 gr)
4-5 dl hakkede nøtter/peanøtter uten salt
250 g rosiner (en halv boks)
Sesamfrø, linfrø og tørket frukt kan også
brukes
3 pk Flott plantefett uten salt
( 500 g pr pakke)
3 tomme 1 liters melkekartonger
3 små pinner, 2 x 5 cm
3 stk tau a ca 80cm nylontau
6 spisepinner

Gjør som følger
Bland alt det tørre. Smelt fettet og bland det i det tørre.
Lag et lite spor på den lille pinnen og knyt et tau rundt. Legg pinnen i bunnen av en melkekartong, og med snor hengende ut. Lag hull til spisepinnene. Stikk spisepinnene gjennom melkekartongen.

Fyll i den ferdigblandede massen.

.Sett en klype på midten, pass på at snoren er på midten.

Sett ut til kjøling, over natten pleier å holde om det er minusgrader.

Servering
Skjær og riv av melkekartongen.
Heng opp meisebollen i et tre.
Minst 1,5 meter over bakken.

Vel bekomne!  Eller kvitre kvitre!