Lag din egen krokan. Godt som topping på dessert. Og så får du den så finmalt eller grovhakket som du vil.
Ingredienser
2 ss smør
1 dl sukker
50 gr mandler
1 ts vaniljeekstrakt
Gjør som følger
Grovhakk mandlene for hånd. Smelt smør i en stekepanne, tilsett sukker og la det smelte. Ha i mandlene. Stek til gyllenbrunt, men pass på så det ikke blir svidd. Da smaker det ikke godt.
Når det ser bra ut, ta stekepannen av platen. Hell massen over på et bakepapir. Dra det fra hverandre så godt det lag seg gjøre. La det kjølne helt.
Nå kan du enten grovhakket det med kniv, eller knuse det litt i en Morten. Eller bruk en stavmiks med krydderkvern til å finmale det.
Oppbevar i boks.
Denne oppskriften gir ca 2 dl ferdig finmalt krokan.
På bildet under som topping på riskrem. Klikk HER for oppskrift.