Enkelt. Morsomt. Billig.  Og godt.  Tilsetter dine favoritter av bær, nøtter, frukt og krydder.

Ingredienser 1 liter
1 liter melk, gjerne økologisk
2 – 3 ss yoghurt naturell
10 dråper stevia vanilje

Forslag smakstilsetninger
eplemos og kanel
appelsinmarmelade
bringebær
tyttebær
blåbær
solbærsirup

Gjør som følger
Hell 1 liter melk i en kjele, og kok opp til 40-45 grader.  Bruk termometer.  Blir den for varm, vent med å gjøre noe mer til den er lavere enn 45 grader.

Tilsett 2-3 ss yoghurt naturell, og bland godt. Har du hjemmelaget allerede, tar du bare av den. Det vil si, den må være av typen naturell.

Sett lokk på kjelen og sett den på et varmt sted.  For eksempel på badet om det er litt varmt der. Eller i stekeovnen.

La stå i 8 til 12 timer. Da er den blitt tykkere og har en syrlig smak.  Den blir også enda litt tykkere når den får stått noen timer kaldt.  Tilsett 10 dråper stevia.  Ha over på et helt rent glass eller boks.  Sett i kjøleskap. Holdbarhet?  I hvert fall en uke i kjøleskap.

Appelsinyoghurt er kjempegodt. Tilsett bare litt appelsinmarmelade, og bland godt.