Saftig og god hoggorm med den asiatiske bakemetoden tangzhong.

Ingredienser 1 hoggorm
40 gr hvetemel
2 dl melk

460 gr økologisk hvetemel
1 dl sukker
1 pose tørrgjær
175 gr melk
75 gr smør
2 ts kardemomme
1 egg
1 klype salt
150 gr økologiske rosiner

Gjør som følger
Varm opp 40 gr mel med 2 dl melk i en liten kjele, til det er en tykk jevning.
Avkjøl jevningen til romtemperatur.

Skjær smøret i terninger.

Ha resten av melet, gjør, sukker, kardemomme og salt i en bakebolle.  Tilsett jevningen, egget og melk.  Elt deigen en 10 minutters tid.

Tilsett smør og fortsett eltingen i 10 minutter til.

Helt på slutten av eltingen, når deigen virker lang og seig, tilsettes rosinene.

Legg plastfilm på bakebollen, og sett et lunt litt varmt sted.  Deigen skal heve til dobbelt størrelse.

Gni inn litt smør på bakeplaten, slik at den er fet.  Ha også litt smør på hendene. Ta deigen på bakeplaten, og form til den til en lang pølse. Husk å lage den litt tykkere i den ene enden (hodet), og smalere i andre enden (halespissen).

Legg den på en bakepapirkledd stekeplate.  Hev i ca 1 time.
Pensle med eggehvite hvis du ønsker den blank.

Stek i 12 minutter på 220 grader varmluft.

Dekorer med melisglasur og øyne når den er helt kald.

Klikk HER for oppskrift melisglasur.