Hvalbiffgryte er en tradisjonell norsk rett. Lett å lage og smaker veldig godt. Perfekt båtmat!
Ingredienser 2 personer
400 gram hval
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 stor rødløk
4 gulerøtter
1/4 kålrabi
1/2 persillerot
2 kinesisk hvitløk
1 dl tyttebær
4 dl buljong
ca. 1 dl fløte
salt
pepper
Gjør som følger
Skjær hvalkjøttet i terninger. Smelt smør i en kjele. Stek kjøttet på sterk varme. Ha i løken grovt kuttet, og finhakket hvitløk. Tilsett mel, bland og ha i buljongen. Kok opp, og sett ned varmen. Tilsett grønnsaker skåret passe store biter. La småkoke en halvtimes tid. Tilsett fløte, tyttebær og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Kokte poteter og tyttebærsyltetøy.