Seig marengsbunn med kokos, sviskekompott, vaniljekrem, amarettokrem og sjokolade. Denne kaken er veldig god, og kan bakes dagen før.

INGREDIENSER 
Kakebunn
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
50 g kokesjokolade
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver

Vaniljekrem
2,5 dl kremfløte
100g sukker
Frø av 1 vaniljestang
2 ss maisenna
4 store eggeplommer
3 ss smør

Sviskefyll 
250 g svisker
1 dl søt hvitvin
1 ss sukker
En dæsj portvin

Pynt
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 ss amaretto likør
50 g kokesjokolade, eller daijmkuler
noen blader sitronmelisse eller mynte


Gjør som følger

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Sikt og vend i potetmel og bakepulver. Hakk kokesjokoladen grovt, og bland i marengsen sammen med kokos.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Kok sviskene sammen med vin og sukkeret. (5 min er som regel nok – det skal ikke bli sviskegrøt). La sviskene stå i vannet til de er kalde. De skal være helt myke og oppsvulmet. Er de ikke det – gi dem et nytt lite oppkok og la de stå i det varme vannet en gang til. Kan gjerne gjøres dagen før.

Vaniljekremen kan lages to dager i forveien. Bland 2 dl fløte med halvparten av sukkeret i en kjele. Krap ut frøene av vaniljestangen og ha frø og selve stangen i kjelen. Varm opp forsiktig på medium varme.
Bland resten av fløten (1/2 dl) med maisennaen i en liten bolle.
Pisk sammen eggeplommer og resten av sukkeret. Hell over og rør inn ca halvparten av den varme fløten for å temperere eggeblandingen. Hell så eggeblandingen over i kjelen. Ha i fløte og maisenablandingen. Varm opp igjen og rør hele tiden til det blir en tykk krem. Viktig at det ikke koker, da kan den skille seg. Blandingen vil tykne og det er viktig at du rører hele tiden. Når den er tykk nok, ta av varmen. Avkjøl litt. Pisk inn smøret. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til kaken skal settes sammen. Kremen får en enda fastere konsistens når den er kald.

Sett sammen kaken
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende kakefat.  Er det for glatt, smør ut litt vaniljekrem rett på fatet. Sett kaken på plass, da står den støtt.
Smør vaniljekremen over kaken. Fordel sviskene over vaniljekremen. Dekk med pisket krem som er smaksatt med vaniljesukker og amaretto.  Dryss over hakket sjokolade eller daijmkuler. Pynt også med noen små blader sitronmelisse.

Her dekker kremen helt vaniljekremen. De grønne bladene er sitronmelisse.