ADVARSEL:  Farlig godt!!!

Ingredienser
1dl popcorn
2 ss smør eller olje
100 gr smør
100 gr brunt sukker
100 gr sirup
1/4 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt

Gjør som følger
Lag popcorn i en kjele. Smelt smør og varm opp. Ha i popcorn, legg på lokk. Når de begynner å poppe, sett ned varmen. Rist litt på kjelen av og til. La lokket ligge på hele tiden. Ta kjelen av platen.

Ny kjele, ha i smør, brunt sukker og sirup, rør litt av og til. La det småkoke i ca 15  minutter. Ta vekk fra platen, og tilsett natron, salt og vaniljeekstrakt. Rør godt.

Ha popcorn i kjelen, men ikke de upoppede. Bland godt. Ha de over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 15 minutter på 160 grader.

Kjøl av.  Rør litt i de mens de blir kalde.  Server og nyt.

P.S. Fint som gave.

Lag popcorn, lag karamellsaus, bland og stek. Avkjøl og nyt.
Fin en fin krukke, fyll den med karamelliserte popcorn. Pynt med bånd, og vips så har du en fin julegave.